Inhoud

Orgasme Faken, waarom zou je?

Omdat je op deze pagina bent zou het zo maar kunnen dat je het orgasme faken al een poosje zat bent.

Nu wil je daarmee stoppen.

Toch zul je merken dat het nog niet zo makkelijk is.

Het kan zijn dat je al honderd keer van plan bent geweest opening van zaken te geven aan je lief, en hoe vaker je het uitstelde hoe hoger de drempel werd.

Om je te motiveren nu echt een keer door te zetten hebben we hier wat redenen voor je op een rijtje gezet.

orgasme faken, stop daar mee

1.   Doen alsof is nep.

Waarom doen alsof terwijl het echte orgasme ook mogelijk is? Wij zijn er van overtuigd dat elke vrouw kan leren klaarkomen, ook met samen met haar man.

2.    Het leidt je af.

Als je geleerd hebt om je orgasme te faken en dat er ‘echt’ uit te laten zien, heb je daar veel tijd en energie in gestoken. Waarschijnlijk omdat je niet wilde dat je geliefde het in de gaten zou hebben. Daardoor heb je nooit ontspannen en in totale overgave kunnen genieten op het moment dat jullie seks hadden.

3.   Zelfs overwegen of je een orgasme faket kost tijd en energie.

Je bent meer met jezelf in bezig dan met je geliefde, terwijl je intentie goed is, en je waarschijnlijk het idee hebt dat je hem hiermee een plezier doet.

4.   Door te faken leer je het nooit.

Als je altijd aan het toneelspelen bent, neem je nooit de moeite om het echt te leren.

5.   Je man leert nooit wat jij nodig hebt om een orgasme te bereiken.

Je voelt je kennelijk niet comfortabel genoeg om hem aan te geven wat je graag wilt of als hij het al eens tevergeefs probeerde, te vertellen hoe het anders kan.

6.   Een orgasme faken zuigt je leeg.

Je bent niet alleen niet eerlijk naar je man, maar ook niet naar jezelf. Daardoor voel je je niet bevredigd, leeg en niet authentiek.

klaarkomen kun je leren

Wat dan in plaats van orgasme faken?

Als je echt van plan bent om te stoppen met faken, moet je de dingen vanaf nu anders aan gaan pakken.

De eerste stap is om met je man te praten over je orgasme. Zijn verwachtingen moeten worden bijgesteld om de druk bij jou weg te nemen. Creëer samen een atmosfeer van veiligheid waarin je totaal jezelf kunt zijn.

Lastig gesprek

Natuurlijk is dit een superlastig gesprek, misschien heeft je geliefde wel geen idee, voor hem is klaarkomen sowieso makkelijker, dus hij kan zich er wellicht helemaal niks bij voorstellen. Hoe langer je dit al doet, hoe meer hij zich ‘bedrogen’ voelt. Toch zul je ooit moeten stoppen, dus waarom dan niet nu. Er is geen goede reden het uit te blijven stellen.

We hebben een aantal zinnen voor je uitgeschreven die je zou kunnen gebruiken. Voel je vrij om ze aan te passen aan jouw situatie.

Oefen de zinnen hardop, zeg het in je eigen woorden. Hoe meer je er aan gewend raakt, hoe makkelijker het wordt om het ook daadwerkelijk tegen je lief te gaan zeggen.

De zinnen: Heel eerlijk

‘Niet schrikken schat, maar ik heb tot nog toe altijd mijn orgasmes gefaket, niet om jou voor de gek te houden, maar omdat ik zo graag wilde dat jij het fijn had. Het is ondertussen een automatisme voor me geworden. Dat is niet goed, ik wil dat het verandert, omdat seks voor jou zo heerlijk is, realiseer ik me dat ik ik iets mis, ik wil het niet meer doen. Ik wil echt samen met jou kunnen klaarkomen. Ik hoop dat je geduld met mij hebt, want het kan wel even duren voordat ik het geleerd heb.’

Iets minder eerlijk

‘Ik merk dat wat vroeger voor mij werkte, nu niet meer zo opwindend is, het lijkt me fijn om samen met jou wat nieuwe manieren te gaan oefenen. Ik hoop dat jij dat ook wilt.’ 

Toegankelijk

‘Ik las een artikel over hoe vrouwen op verschillende manieren kunnen klaarkomen. We hebben het samen heerlijk in bed, maar zouden we deze nieuwe dingen kunnen proberen?’

Kwetsbaar

‘Ik heb vroeger altijd gehoord dat mijn plezier minder belangrijk was dan het plezier van mijn man, dus ik dacht dat ik het goed deed. Maar de waarheid is dat ik nog nooit echt ben klaargekomen. Tot nu toe heb ik altijd gefaked. Het spijt me ontzettend, want steeds meer begin ik me te realiseren dat het niet eerlijk is. Ik hoop dat je me kunt vergeven en ik wil heel graag samen met jou werken aan echte orgasmes.’ Misschien kunnen we ook een vibrator kopen.

Gewoontes doorbreken

Als je tot nu toe steeds orgasmes hebt gefaket en je gaat daarmee stoppen zonder te praten, zal je man zeker opmerken dat je niet meer klaarkomt.

Er zijn twee manieren om hem duidelijk te maken waarom het zo is. De halve waarheid die gaat over dat je graag nieuwe dingen wilt proberen, waarbij je het faken ‘vergeet’.

En de hele waarheid waarbij je vertelt dat je tot nu toe nog nooit een echt orgasme hebt gehad.

Je man kan zich bezeerd en bedrogen voelen als hij merkt dat je niet eerlijk bent geweest. Als je inschat dat jouw man zo zal reageren, is het misschien wel goed om het in etappes te doen. Maar uiteindelijk geloven wij dat volledig open kaart spelen het allerbeste is… Altijd!

Het is belangrijk dat je hem duidelijk maakt dat je er nooit slechte bedoelingen mee hebt gehad.

Dat je hem een plezier wilde doen door te doen alsof het voor jou net zo fijn was als voor hem.

En als onderliggende reden dat je een constante druk voelt om te presteren door allerhande redenen die meestal niets met hem te maken hebben. (Dit komt bij veel vrouwen voor.)

Communicatie

Vertel hem daarna dat je vanaf nu graag samen met hem wilt gaan ontdekken hoe het orgasme voor jou werkt. Wees eerlijk en duidelijk, het is geen zaak van leven of dood, het enige is dat je nog niet hebt leren klaarkomen.

Leren er over te communiceren is zoals zo vaak, de eerste stap op weg naar het krijgen van een orgasme.

De volgende stap is het ontdekken hoe het bij jou werkt.

Als je dit serieus van plan bent, lees dan dit boekDe Orgasme Gids.