Inhoud

Heb je genoeg seks gehad?

Als koppels vragen hoeveel seks ze zouden moeten hebben, zeg ik over het algemeen: “Genoeg seks is waarschijnlijk meer dan een van jullie wil en iets minder dan de andere verlangt.” Zelden heeft een stel dezelfde geslachtsdrift.

Meestal verlangt een man meer naar seks dan zijn vrouw, maar ongeveer 30% van de tijd heeft de vrouw een grotere drive. Vanwege deze verschillen moet er voortdurend worden gecommuniceerd en onderhandeld om een ​​gezond seksleven te hebben.

Hier is een eenvoudige test om te zien of je genoeg seks hebt:

Stel je voor dat je seks hebt gepland. Misschien is het een verjaardag, een jubileum, Valentijnsdag of gewoon een afgesproken rendez-vous. Ongeacht het scenario, jullie zijn allebei van plan om vanavond seks te hebben.

Omdat seks gepland is, is de hele dag anders. De dag is gevuld met flirten. De stemming is uitgelaten. De communicatie wordt verbeterd.

Na het werk komt de oppas. Er wordt een leuk restaurant uitgekozen. De nacht verloopt perfect.

Als je thuiskomt, gaat de oppas weg, worden de kinderen naar bed gebracht en is het tijd.

Maar er is een probleem.

Misschien heb je te veel gegeten. Misschien kwam de nacht te laat. Misschien heeft wat begon als een kriebel in de keel plaatsgemaakt voor een verkoudheid. Misschien werk wat nog aandacht behoeft.

Wat het probleem ook was, wat het hoogtepunt van de avond had moeten zijn, gaat niet door.

Wat gebeurt er?

genoeg seks

Teleurstelling is begrijpelijk.

Frustratie wordt begrepen.

Maar is er vertrouwen? Medeleven? Begrip?

Of is er woede? Bitterheid? Diepe verdeeldheid?

Extreme pijn of woede als gevolg van dit scenario kan een symptoom zijn van verschillende problemen, maar het meest voor de hand liggende is misschien de frequentie of de zeldzaamheid van seks.

Hoe tevredener een koppel is met de seksuele frequentie, hoe minder invloed dit heeft op de gevoelens van een koppel. Als één teleurstelling een extreme reactie veroorzaakt, is het probleem iets anders dan die ene gebeurtenis.

Bekijk het als volgt: hoe langer het geleden is sinds je laatste maaltijd, hoe belangrijker je volgende maaltijd zal zijn. Als je vanmorgen het ontbijt zou overslaan, zou je waarschijnlijk behoorlijk gefrustreerd zijn als je tijdens de lunch moest werken. Maar als je een laat ontbijt hebt gehad en meer hebt gegeten dan normaal, ben je misschien niet eens van streek als je lunchbijeenkomst wordt geannuleerd.

Als je partner vanavond hoofdpijn krijgt en geen zin heeft in seks, zal het dan een kleine frustratie of een groot gevecht zijn? Als het de eerste is, heb je waarschijnlijk genoeg seks. Als het laatste het geval is, moet u waarschijnlijk overwegen om de frequentie te verhogen.

Een tweede gedachte

Er is een tweede overweging over dit onderwerp. Junkfood is veel verleidelijker als we honger hebben. Het is veel gemakkelijker om verstandige keuzes te maken met betrekking tot voedsel als onze magen verzadigd zijn.

Zo is het ook met seks. Hoewel een individu verantwoordelijk is voor zijn eigen beslissingen en overspel duidelijk verboden is, kan een man of vrouw hun echtgenoot helpen door ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn met hun seksleven. Onze geliefde regelmatig uithongeren en ze vervolgens naar een junkfood zaak sturen, is dwaasheid.

Je partner is door God geschapen om naar seks te verlangen. God heeft duidelijk gecommuniceerd dat seks alleen tussen man en vrouw is. Als God je partner heeft geschapen om naar seks te verlangen en jou de enige geschikte seksuele uitlaatklep voor je partner heeft gemaakt, hoe beïnvloedt dat dan hoeveel seks je hebt met je partner?

Wetende dat je partner morgen veel “junkfood” zal krijgen, wat voor soort maaltijd ben je van plan vanavond voor hen te koken?

Ben je blij met je seksleven? Stuur dit door naar je partner en bedank hem/haar.

Is er een aspect van uw seksleven dat verbetering behoeft? Stuur dit door naar je partner als gespreksstarter.