Wat weet jij eigenlijk over de zaadlozing van een man? Dat ze per dag een kleine 72 miljoen spermacellen aanmaken bijvoorbeeld? Wij niet! We vertellen je alles over sperma wat je altijd al wilde weten. Sperma is een stuk interessanter dan je misschien wel dacht.

Inhoud

Hoelang blijft sperma in je lichaam?

Sperma heeft een hele korte levensduur nadat het de penis heeft verlaten. Als sperma met de lucht in aanraking komt droogt het op en sterven de cellen. In een vagina kan het tot zo’n 5 dagen overleven.

Hoeveelheid sperma van een man als hij klaarkomt?

Als een man klaarkomt verliest normaal gesproken een halve theelepel aan sperma. Die halve theelepel bevat dan om precies te zijn 250 miljoen zaadcellen.

Meerdere orgasmes voor een man?

In tegenstelling tot vrouwen kunnen de meeste mannen niet gelijk nog een keer klaarkomen. Een vrouw heeft vaak niet langer dan zo’n 10 a 20 seconden nodig voor ze nog een orgasme kan krijgen. De meeste mannen hebben daarvoor een aantal minuten tot aan een uur nodig. De meeste mannen lukt het niet om tijdens een vrijpartij meer dan 1 keer klaar te komen.

Alles over sperma

Zwanger worden van sperma in bad?

De kans dat je zwanger wordt van sperma in bad is zo goed als onmogelijk. Zodra sperma in aanraking komt met water drijft het gelijk omhoog. De kans dat sperma onder water jouw vagina opzoekt én binnendringt is vrijwel nihil. Natuurlijk kun  je wel zwanger raken in bad als je daar seks hebt en hij klaarkomt in jou.

Allergisch voor sperma?

Het komt vrijwel niet voor dat iemand allergisch is voor sperma, dus die kans is erg klein. Jeuk of roodheid rond de vagina heeft meestal te maken met een schimmelinfectie.

Kun je de kwaliteit van sperma beïnvloeden?

Er zijn verschillende factoren die de kwaliteit van sperma beïnvloeden. Strakke onderbroeken, alcohol en roken zorgt voor slechtere kwaliteit sperma. Vaak gebeurd dat pas op latere leeftijd.

De smaak van sperma vies?

Normaal smaakt sperma een beetje zoutig en lijkt de substantie op het eiwit van een ongekookt ei. Vooral veel koffie drinken en roken zorgen er voor dat sperma een vieze smaak krijgt. Ook het eten van rood vlees, veel vet en broccoli verslechtert de smaak van sperma.

Kun je de smaak van sperma veranderen?

Als je man last heeft van slecht smakend sperma is het tijd om veranderingen door te voeren. Fruit en dan met name ananas en kiwi zorgt voor een betere smaak. Zorg er ook voor dat hij genoeg water drinkt, dat zuivert het lichaam. Als dat allemaal niet werkt, of hij niet mee wil werken, bedenk dan dat jij beslist of hij in je mond klaar mag komen.

Braakneigingen van sperma?

Belangrijk is dat je er met hem over praat. Bovenstaande tips kunnen er voor zorgen dat zijn sperma beter smaakt. Helpt dit niet? Als je hem dan toch eens wil plezieren kun je dat het beste ’s morgens doen, dan is je braakreflex het minst sterk. Omdat je smaakpapillen voor op je tong zitten kan het ook helpen om de penis diep in je mond te nemen. Achterin proef je er veel minder van. Natuurlijk kun je de smaak achteraf wegspoelen met een drankje.

Wist je dat:

– Een Nederlander in 1674 ontdekte dat sperma ‘leeft’. Hij legde zijn eigen sperma onder een microscoop kwam erachter dat het eigenlijk allemaal kleine bewegende cellen zijn.

– Er een kookboek bestaat waar alleen maar recepten met sperma in staan. Het heet Natural Harvest

– Uit onderzoek blijkt dat het sperma van mannen die minimaal vier keer per maand klaarkomen een betere kwaliteit heeft dan van mannen die minder vaak klaarkomen.

– De balzak gemiddeld 2 graden kouder is dan de rest van het lichaam. Dit om de kwaliteit van sperma op peil te houden. Het verslechtert namelijk bij hoge temperaturen. Vroeger was de warme bakker er vast niet blij mee geweest. Mannen met een kinderwens kunnen dus beter niet te veel bezoekjes aan de sauna brengen of een elektrische deken gebruiken.

– Je ook met maar één testikel nog kinderen kunt verwekken? Lance Armstrong, de oud wielrenner, verloor een testikel door prostaatkanker, maar verwekte daarna nog twee kinderen.