Bijna alle koppels ervaren ups en downs tijdens een relatie, maar geen enkele heeft meer impact dan problemen in de slaapkamer. Wanneer er intimiteitsproblemen zijn, en zeker als het langdurig is, is het belangrijk om sekstherapie te overwegen als een optie om hulp te krijgen, oplossingen te vinden en te communiceren over je individuele behoeften.

Inhoud

Heb je je ooit afgevraagd wat sekstherapie precies is?

Sekstherapie is een vorm van counseling of gesprekstherapie waarbij koppels hun problemen met intimiteit bespreken. In sekstherapie krijg je de tools om fysieke en emotionele barrières voor intimiteit te overwinnen en je relatie in het proces te transformeren.

sekstherapie, voor wie?

Wat te verwachten tijdens sekstherapie

Benieuwd wat een seksuoloog eigenlijk doet? Als je een sessie voor sekstherapie boekt kun je dit verwachten.

Sekstherapiesessies vinden plaats in een kantooromgeving, zonder aanraking of naaktheid. In plaats daarvan zullen jij en de therapeut tegenover elkaar zitten en eventuele zorgen, ervaringen, trauma’s of problemen met betrekking tot je seksleven bespreken.

Koppels kunnen naar sekstherapie gaan en samen met een sekstherapeut hun problemen oplossen, natuurlijk kun je ook alleen met de therapeut werken.

Je maakt je misschien zorgen dat het plannen van een afspraak met een vreemde om al je intieme geheimen te vertellen, te ver buiten je comfortzone ligt. We zijn immers niet gewend om over onze seksualiteit te praten. Praten met een vreemde over je seksleven kan dus best angst opwekken.

Wat denk je dat een seksuoloog de hele dag doet?

Over seks praten, ze hebben het allemaal al eens gehoord! Dus hoewel het in het begin misschien ongemakkelijk voor je is, zal de therapeut je al snel het gevoel geven dat dit een omgeving is waar het veilig is om over wat dan ook te praten.

Als je hebt nagedacht over wat een sekstherapeut eigenlijk doet, welke problemen een sekstherapeut zou kunnen behandelen, of je baat zou kunnen hebben bij sekstherapie, of “hoe vind ik een sekstherapeut bij mij in de buurt?”  bent op de juiste plaats. De onderstaande informatie en bronnen kunnen uw ongemak verlichten en u begeleiden bij het proces om de hulp te krijgen die u mogelijk nodig heeft.

Voordelen van sekstherapie.

Een gezond, natuurlijk en plezierig seksleven is cruciaal in een gelukkig huwelijk. Intimiteit is een ervaring die alleen tussen jullie twee wordt gedeeld. Bovendien verbindt een bevredigend seksleven je steviger met je geliefde. Omgekeerd leiden intimiteitsproblemen tot verbroken verbinding, en daarom is het een van de belangrijkste oorzaken van echtscheiding .

Positieve gevoelens over seks hebben direct invloed op je relatie. Sekstherapie kan zelfs helpen om je ervaring met seks van negatief naar positief te veranderen.

gelukkig door sekstherapie

Voordelen van sekstherapie kunnen zijn:

  • Leren omgaan met angst met betrekking tot seks.
  • Vaardigheden verwerven voor meer plezierige, opwindende seks.
  • Leren om duidelijker met je geliefde te communiceren over je seksuele wensen en behoeften.
  • Inzicht krijgen in de verbinding tussen lichaam en geest voor meer comfortabele, natuurlijke verlangens.
  • Het identificeren van de fysieke problemen die uw seksleven beperken.
  • Door gewoontes heen werken die je vermogen om liefde te geven of te ontvangen belemmeren.
  • Het oplossen van onderliggende medische problemen die bijdragen aan slechte seksuele prestaties door de juiste hulpmiddelen.

Dus als je moeite hebt met intimiteit, overweeg dan om hulp te zoeken. Wacht niet om te zien hoe de zaken de komende maanden veranderen. Wees proactief en profiteer van de voordelen van sekstherapie!

Wie heeft een sekstherapeut nodig?

Als je seksleven niet helemaal plezierig en bevredigend is, kun je baat hebben bij sekstherapie. Of het nu de laatste tijd een beetje uit de hand is gelopen tussen jou en je geliefde of als je onopgeloste problemen hebt door een trauma uit het verleden, sekstherapie kan helpen.

Bij deze problemen kan een sekstherapeut je helpen:

Let op: dit is geen volledige lijst. De hierboven genoemde problemen zijn de meest voorkomende, maar er zijn veel andere problemen die sekstherapie ook kan aanpakken. Als jouw specifieke probleem hier niet bij staat is het toch de moeite waard om contact op te nemen met een seksuoloog, omdat deze je in allerlei situaties kan helpen.

Hoe vind je een sekstherapeut?

Er zijn therapeuten die gespecialiseerd zijn in seks en intimiteit. Het vinden van een gediplomeerde professional met een achtergrond en ervaring in sekstherapie is de belangrijkste factor bij het zoeken naar een sekstherapeut.

De site van Relatietherapeuten is veel betrouwbaarder dan alleen maar ‘sekstherapeut bij mij in de buurt’ te googelen. Eenmaal op hun website kun je zoeken op woonplaats. Je ziet een pagina met therapeuten. Er is een knop met de titel ‘Problemen’. Als je erop klikt, wordt een vervolgkeuzemenu geopend.

Selecteer in het vervolgkeuzemenu ‘Problemen’ de optie die het beste bij je past.

Blader door de afbeeldingen, beschrijvingen, referenties en contactgegevens.

Gebruik de contactgegevens om een ​​afspraak te maken.

Als je geen sekstherapeut in de buurt kunt vinden, kun je online therapie overwegen.

Houdt in gedachten dat de persoonlijkheden van verschillende therapeuten van invloed kunnen zijn op hoe veilig je je voelt en de vooruitgang, zoals bij alle zorgverleners. Dus als je een afspraak hebt staan ​​en het voelt toch niet goed, probeer het dan nog eens! Zoek een nieuwe sekstherapeut en krijg hulp om je seksleven