Inhoud

Janita vond het net een woestijn, daar tussen haar benen.

Ze schreef: ‘ Ik ben net 49, mijn cyclus begint wat onregelmatig te worden, en ik ben aan het verdrogen van onderen. Wat een ramp! Als ik met iemand in bed lig, voel ik door te zoenen al opwinding. Op het moment heb ik helaas geen partner en het stomme is: nu blijf ik droog. Zou ik iets mankeren?’

Nee, het is geen ziekte

Nee vrouw, Je mankeert niets, dacht ik. Die woestijnachtige situatie is geen ziekte, maar… de overgang. Een fase in het vrouwenleven die behoorlijk lastig kan zijn.’ En dat bleek, want Janita zei: ‘En jeuken! Ik vind het wel een confrontatie met ouder worden. In principe heb ik daar niet zo’n moeite mee, maar dit vind ik, nou ja, écht kloten.’

opwinding overgang

Glijmiddel helpt

Haar sappigheid verloren, maar gelukkig de humor niet. Janita zei ook nog: ‘Als de jeuk me teveel wordt, gebruik ik soms een beetje glijmiddel. Dat voelt wel lekker. Enfin, heb je advies aan deze droge vogel? Ik hoop het.’

Is dit het einde van de opwinding?

Droge vogel, daar zeg je me wat. Weet je dat heel veel vrouwen (en mannen ook trouwens) menen dat de overgang droogte met zich meebrengt en dus het einde van de opwinding en je liefdesleven betekent?

Onzin, echt

Het is complete onzin, echt. De aller-, allerbeste manier om weer lekker sappig te worden is vandaag beginnen met creatief zijn en weer eens wat ander doen als je gewend bent. Natuurlijk weet je precies wat werkt, maar als je dat al honderden keren hebt gedaan is daar de nieuwigheid wel af. Geen opwinding te bespeuren. Probeer eens iets waarvan je niet weet of het werkt, ontdek!

Zacht zacht zacht

Weet je wat nou het eenvoudige geheim is? Dat je leert hoe je jezelf op een zachte, liefdevolle manier in opwinding brengt. Alleen. Ja, dus géén man of vrouw erbij. Hup, de deur uit die partners. Alle aandacht voor jezelf. Moet je eens kijken wat er gebeurt in die woestijn.

Direct beginnen

Als je zorgt voor veel zelfbeminning  dan komt de machine fantastisch op gang. Gebruik een heel klein beetje glijmiddel om ‘een beginnetje’ te maken. Fijn hoor die opwinding, geniet ervan