Inhoud

Verschillende soorten vibrators.

Er zijn veel verschillende soorten en elke vibrator gaat op een andere manier voor stimulatie zorgen. Als je gaat shoppen is het belangrijk dat je bedenkt welke stimulatie voor jou het fijnste is. Als je clitorale stimulatie belangrijk vindt dan zou je voor een luchtdrukvibrator kunnen gaan. De luchtdruk vibrator focust vaak alleen op de clitoris, en stimuleert de clitoris niet door trillingen maar zoals de naam al zegt door luchtdruk.

Hou je van clitorale stimulatie en penetratie tegelijk? Dan is de clitoris én G-spot vibrator iets voor jou! Een clitoris en G-spot vibrator is een vibrator die vanuit binnen en tegen de clitoris voor trillingen zorgt. Of hoeft van jou al die poespas niet en hou je van penetratie? Dan is de basisvibrator iets voor jou. Deze vibrator zorgt alleen voor penetratie, voor gebruik zou je deze door de trillingen ook tegen de clitoris aan kunnen houden.

Grootte van de vibrator

Hoe groot moet jouw eerste vibrator zijn? Door eerdere seksuele ervaringen kan jij zelf het beste inschatten wat je lekker vindt. Mocht je twijfelen dan kun je beter klein beginnen.

Welke opties vind jij nog meer nodig? Zou jij bijvoorbeeld de vibrator graag onder de douche of in bad gebruiken? Dan is het nodig dat de vibrator ook waterdicht is. Ook zijn er vibrators die ribbels hebben voor extra stimulatie tijdens de penetratie. Als het aanbod je te groot is, kan je ook altijd nog de top 3 beste vibrators bekijken

De meeste vibrators hebben de vorm van een penis, maar er zijn ook vibrators met andere vormen. De meest gebruikte materialen zijn zacht siliconen of iets harder plastic. Een vibrator is een fijn speeltje omdat het voor zowel de man als de vrouw erg lekker kan zijn. Je kunt een vibrator bij jezelf gebruiken, maar ook bij elkaar.

Welke vibrator kopen

Vibrator kopen

Er zijn heel veel soorten vibrators. Om je te helpen een goede vibrator te kopen hebben we ons assortiment beperkt tot de meest populaire vibrators. Wil je een vibrator proberen, dan kun al een goedkope exemplaar bestellen voor minder dan 20 euro. Ideaal om eens te proberen!

Vibrator gebruiken

Er zijn grote en kleine vibrators, je kunt kiezen voor batterijen of oplaadbaar, één of meer snelheden, en er zijn zelfs vibrators met afstandsbediening!
Een vibrator is niet alleen voor penetratie, maar vooral ook voor rond je intieme plekjes. Perfect om bij jezelf te gebruiken wanneer jij zin hebt, maar onderschat niet hoeveel je met een vibrator kunt doen tijdens het voorspel met je liefste. Niet alleen bij haar, maar zeker ook bij hem!

Gebruik het speeltje tijdens het voorspel om de ander op te winden en de spanning op te bouwen. Door bijvoorbeeld een “route” over de rug, borst(en), tepels, buik, de binnenkant van de benen, tot uiteindelijk rond de ballen, penis of vagina. Gebruik een goed glijmiddel als extraatje en neem vooral de tijd om te ontdekken wat je lekker vindt bij jezelf, en watje geliefde doet kreunen van genot!

Vibrator schoonmaken

De meeste vibrators kun je heel goed schoonmaken met water en zachte zeep. Ook is er toycleaner, speciaal bedoeld voor het schoonmaken van een vibrator of speeltje.

Alles wat je moet weten over de verschillende soorten vibrators:

Gestroomlijnde vibrators zijn een goede manier om te beginnen met seksspeeltjes. Deze hebben een simpele, klassieke vorm en hebben één snelheid of met verschillende snelheden.

Kogelvibrators zijn smal, niet al te groot en perfect voor een eerste vibrator. Ze kunnen gebruikt worden als je alleen bent, of met z’n tweeën om het voorspel en de seks nog leuker te maken. Ze hebben vaak meerdere snelheden en vibratie patronen en zijn meestal niet geschikt voor inwendig gebruik. Ook deze soort kun in je eentje gebruiken of samen om nieuwe seksuele ervaringen op te doen.

Intieme stimulators zijn ideaal om samen met jouw partner te gebruiken. Ze zijn vaak zo ontworpen dat ze in jouw handpalm passen. Dit maakt het makkelijk om het lichaam van jouw partner, of dat van jezelf, te ontdekken! Deze intieme stimulators zien er wat minder ontmoedigend uit dan andere vibrators. Ze nodigen uit om over het hele lichaam te gebruiken, waardoor de eerste ervaringen met seksspeeltjes misschien fijner zijn. Veel intieme stimulators, hebben verschillende snelheden en modi.

Tarzan vibrators zijn bekend geworden dankzij Sex and the City en zijn erg populair. Dit seks speeltje biedt zowel penetratie als G-spot stimulatie en door de konijnenoortjes wordt ook de clitoris gestimuleerd. ‘Tarzans’ hebben verschillende snelheden en intensiteitsstanden, maar door de grootte en kracht worden deze vibrators het meest gebruikt door mensen die al ervaring hebben met seksspeeltjes.

Wat je moet weten over verschillende soorten vibrators

Plezier tijdens het ontdekken

Vibrators kunnen leiden tot een heel ander soort plezier en een hele nieuwe ervaring op het gebied van seks. Je moet er zeker van zijn dat jij (of jouw partner, als je het samen of als cadeau koopt) er blij mee zal zijn en dat er is besproken wat jullie verwachten van een seksspeeltje. Het is verstandig om te beginnen met een simpele vibrator en eventueel later over te stappen naar een grotere en krachtigere vibrator. Iedereen is anders en heeft een eigen persoonlijke voorkeur. Heb plezier tijdens het experimenteren, alleen of samen, om te zien hoe seksspeeltjes jouw ervaring kunnen verrijken.

Hoe gebruik je een vibrator of massagestaaf?

Het gebruik is natuurlijk een persoonlijke ervaring. Onze tips:

  • Zorg ervoor dat je de tijd neemt om verschillende technieken, snelheden, en drukniveaus uit te proberen.
  • Zorg dat je (of jullie) een juiste omgeving creëert om je te ontspannen.
  • Maak het je gemakkelijk, zorg dat je het lekker warm hebt en dat je niet wordt gestoord.
  • De huid strelen met een stimulator kan aanvankelijk heel ontspannend en kalmerend zijn. Begin bij je nek, schouders en rug door ritmisch strelende en draaiende bewegingen te maken en druk op je spieren uit te oefenen…

Verder gaan.

Als je dan verder wilt gaan, breng je zachtjes wat glijmiddel aan tussen je benen en laat je de stimulator over je huid aan beide zijden van je schaamlippen glijden. Strijk daarna, van achteren naar voren bewegend, langs de rand van je lippen richting de clitoris.

Met dezelfde beweging oefen je iets meer druk uit om je lippen te openen en de gevoeligere binnenkant te bereiken. Begin met je op de clitoris te concentreren en gebruik een combinatie van technieken, strijken, draaien, duwen, rollen en strelen om jezelf tot een orgasme te brengen.

Als je stimulator of vibrator ook geschikt is voor vaginale penetratie dan kun je ook G-spot stimulatie proberen.

Glijmiddel aanbrengen.

Breng eerst wat glijmiddel aan en laat de vibrator tussen je lippen rusten bij je vaginaopening.

Door de stimulator al wiegend en rollend naar voren en naar achteren en van de ene zijkant naar de andere te bewegen, kun je je lippen en je clitoris stimuleren. Als je er klaar voor bent, hou je het topje tegen je opening en begin je druk uit te oefenen, zodat de vibrator zachtjes naar binnen glijdt.

Beweeg de vibrator langzaam naar onderen door deze in de richting van je G-spot, in de voorkant van je vagina, te draaien. Probeer nu door middel van duwen en loslaten, draaien, het maken van spiraalbewegingen en zachtjes stoten het gewenste effect en resultaat te bereiken.

Bedenk echter wel dat niet veel vrouwen een orgasme krijgen enkel door stimulatie van de vagina of de G-spot, velen hebben ook -of vooral- prikkeling van de clitoris nodig om klaar te komen. Het vergt daarom vaak wel wat oefening. Van de vele zenuwuiteinden in de vagina bevindt zich zo’n 90% rond de eerste 5 centimeter van de vagina.

sextoys kopen online

Kunnen mannen ook een vibrator gebruiken?

Ja, mannen zijn net zo gevoelig voor stimulatie als vrouwen en het kan gebruikt worden voor je gehele lichaam, en bij mannen over (de onderkant) van de penis, rond de eikel, het gebied rond de ballen en het gebied tussen de balzak en de anus (perineum). Een vibrator kun je ook gebruiken voor lichte stimulatie rondom de anus, maar de meeste vibrators zijn niet echt geschikt voor anale penetratie.

Hoe gebruik ik een stimulator bij mijn partner?

Gebruik een vibrator of stimulator op dezelfde manier als je bij jezelf zou doen. Maar als je een speeltje bij je partner gebruikt kun je ook de spanning langzaam opbouwen: Begin bij de nek en schouders en als die zich ontspannen glij je naar beneden via de binnenkanten van de armen naar een van de ellebogen en dan de vingers. Streel de zijkanten van de borst, over de tepels en vervolgens langs de benen naar beneden naar de knieholtes en de voetzolen.

Bij mannelijke partners breng je een beetje glijmiddel aan op de penis, testikels en bilnaad (en het stukje tussen de ballen en anus). Beweeg de stimulator eerst zachtjes over zijn ballen en van voren naar achteren over zijn bilnaad; plaag zelfs de anus een beetje als je denkt dat hij dat prettig vindt! Laat de stimulator op en neer langs zijn penis en over de eikel glijden en laat de rest aan je eigen verbeelding over!

Hoe kunnen mijn partner en ik een massagestaaf of stimulator samen gebruiken?

Stimulators zijn niet alleen heel geschikt om met jezelf te spelen of voor gebruik bij een langdurige voorspelsessie, maar kunnen ook worden gebruikt tijdens orale seks en bij penetraties voor extra opwinding.

De meeste vrouwen hebben zowel clitorale als vaginale stimulatie nodig om tot een orgasme te komen. Probeer eens de vibrator tegen je clitoris te houden tijdens de seks. Of streel je borsten en zijn tepels en hou hem vervolgens tussen jullie lichamen, bij de basis van zijn penis, zodat jullie beiden de sensatie kunnen ervaren.

Zijn vibrators en stimulators veilig te gebruiken met glijmiddel?

Ja, het gebruik van glijmiddel is zelfs aan te raden voor een sensueler gevoel! Er zijn verschillende soorten glijmiddel. Glijmiddel op waterbasis is het meest veilig met speeltjes. Glijmiddel op siliconenbasis voelt zachter maar sommige toys die van siliconen zijn gemaakt kunnen beschadigd raken door glijmiddel op basis van siliconen.

Pjur heeft een speciaal hoogwaardig glijmiddel ontwikkeld, speciaal glijmiddel voor vibrators en andere toys. Pjur Toy Lube is wat dikker zodat het niet direct van het speeltje af druppelt.

Kan een SOA overgedragen worden door vibrators?

Ja. Een SOA kan overgedragen worden als vibrators of stimulators met elkaar gedeeld of gebruikt worden. Een condoom om de vibrator kan uitkomst bieden, mits deze vernieuwd wordt zodra het speeltje door een ander gebruikt wordt. In de gebruiksaanwijzing staat informatie over het veilig gebruik van een stimulator. Tevens is daarin informatie te vinden hoe je de stimulator na gebruik schoon moet maken en ervoor kan zorgen dat de stimulator schoon blijft.

Hoe dient een vibrator of stimulator veilig en hygiënisch te worden gebruikt?

Een massagestaaf of stimulator dient zowel voor als na gebruik schoon gemaakt te worden. Maak deze schoon met een schoon, licht vochtig doekje en/of een speciale toycleaner. Maak een stimulator niet schoon als je hem aan het opladen bent.

Waar kan ik een vibrator kopen?

Vibrators en stimulators zijn te koop in erotiekwinkels, maar ook op Internet. Op deze website vind je verschillende soorten vibrators, en andere speeltjes.