Inhoud

Hoe kan je als vrouw je libido verhogen?

Er zijn veel redenen waardoor je libido kan afnemen. Soms is het laag of zelfs helemaal weg. De meest genoemde redenen waarom mensen minder seks hebben zijn stress, sleur, de kinderen, tijdgebrek of moe zijn. Hoe zorg je ervoor dat je weer echt ‘zin’ krijgt?

Invloed van de pil?

Hebben je libido en de pil iets met elkaar te maken? Sommige vrouwen die er gevoelig voor zijn ervaren een verminderde zin door de pil. Dat komt doordat anticonceptiepillen een afname van mannelijke hormonen in het bloed kunnen veroorzaken. Juist dat zijn de belangrijkste hormonen voor seksueel verlangen. Als dat bij jou zo is kun je het beste stoppen met het gebruik van anticonceptiepillen, anticonceptiepleisters en vaginale ringen.

Misschien dat een andere pil met een andere samenstelling het proberen waard is, maar in vrijwel alle gevallen zullen onder invloed van de meeste anticonceptiepillen de mannelijke hormonen in het bloed afnemen. Daarom is de pil niet de juiste oplossing voor jou, zelfs niet als de samenstelling wijzigt.

Manieren om je libido te verhogen.

20% van de vrouwen geeft aan dat ze last hebben van een laag libido en dat ze dat graag  willen verhogen. Belangrijk is om erachter te komen wat de oorzaken van je verlaagde libido zijn, zodat het met de juiste adviezen weer normaal worden kan.

De oorzaken voor een laag libido verschillen per persoon en zijn vaak een combinatie van dingen. De meest voorkomende oorzaken van een laag libido zijn relatieproblemen, vermoeidheid door slaapproblemen, stress, onprettige associaties bij seks, hormonale onbalans, een traumatische gebeurtenis of medicatie.

hoger libido vrouw

Een verminderd libido kan heel vervelend zijn. Vooral wanneer je niet meer op hetzelfde niveau zit als je geliefde. Gelukkig zijn er best een hoop dingen die je zelf kan proberen, hier 10 tips om je libido te verhogen:

1: Ga het gesprek aan

Misschien voelt het in heel ongemakkelijk om met je geliefde te praten over je lage libido, maar het zal de lucht tussen jullie zeker opklaren. Blijf er niet mee lopen en bespreek het samen. Hierdoor neem je de stress over het geen zin hebben weg en kun je samen naar oplossingen zoeken.

2: Een beter zelfbeeld

Een negatief zelfbeeld kan funest zijn voor je libido. Het is dus belangrijk dat je je goed voelt over jezelf en lekker in je eigen vel zit. Doe dingen die jou je goed laten voelen over jezelf. Wees minder streng voor jezelf en realiseer je dat je goed bent zoals je bent! Neem tijd voor jezelf, ga in bad en ontspan. Maak jezelf mooi op en trek mooie lingerie aan. Het dragen van sexy lingerie zorgt bij veel vrouwen voor extra zelfverzekerdheid en een gevoel van mooi en krachtig zijn. Met een leuk setje help je jezelf al een stuk op weg.

3: Met jezelf spelen.

Je kunt je seksuele  verlangen opwekken door jezelf te verwennen. Hierdoor stijgt het testosteron level in je lichaam wat zorgt voor meer zin in seks. Bovendien is het ook een manier om uit te vinden wat je wel en niet fijn vindt tijdens seks. Nog een voordeel; er zit geen druk op en geen verwachtingen van de ander waar je aan meent te moeten voldoen.  Pak eventueel een seksspeeltje erbij, dat kan het masturberen veel leuker maken en verhoogt de kans op een orgasme.

4: Gezond eten.

Je libido verhogen heeft ook met je eetpatroon te maken. Minder koolhydraten en meer omega-3-vetzuren eten kan je libido verhogen. Er komt meer testosteron en dopamine vrij en je serotonine-niveau komt beter in balans. Al deze stoffen hebben een goede invloed op je libido. Eet dus veel knoflook, oesters, vis, pure chocolade, avocado en asperges, die bevatten er allemaal veel van.

5: Libido verhogen door vitamines

Vitamines kunnen je ook een enorme boost geven in het verhogen van je libido. Met namen vitamine D, A, B12 en Selenium zijn erg goed hiervoor. Zorg voor voedsel waar deze vitamines volop in aanwezig zijn of koop ze in de winkel.

6: Lust opwekkers

Lust opwekkers zijn ontwikkeld om de seksuele energie, verlangen en bevrediging bij de vrouw te vergroten. Je kan dus je libido verhogen met pillen, of een drankje. Er zijn bijvoorbeeld pillen die de seksuele energie bij vrouwen verbeteren en zorgen voor een ontspannen gevoel. Ook word de gevoeligheid van de geslachtsdelen verhoogd, stimuleert het de geslachtsdrift en kan zorgen voor betere orgasmes.

7: Libido verhogen met supplementen

Er bestaan ook supplementen die je libido verhogen op natuurlijke wijze. Let wel op dat je goedgekeurde supplementen koopt, anders weet je namelijk niet wat er allemaal inzit. Enkele opties zijn: Ginseng, Tribulus, Terrestris, Eurycoma longifolia, Cnidium monnieri, Lepidium Meyenni, Ginkgo Biloba en Shatavari.

Je koopt ze in capsules, tabletten of poedervorm.

8: Meer bewegen

Door meer te bewegen en te gaan sporten help je niet alleen je lichamelijke gezondheid, maar verhoog je ook je libido. Tijdens het sporten komen dopamine, serotonine en endorfine vrij en die zorgen weer voor meer zin. Ook zorgt sporten ervoor dat je een betere lichamelijke conditie hebt, waardoor je ook meer geniet van seks.

9: Minder alcohol en/of roken

Alcohol en roken hebben een slechte invloed op je libido. Vrouwen die regelmatig drinken kunnen kast hebben van vaginale droogte. Ook mannen kunnen hierdoor last krijgen van erectieproblemen. Zorg dus beter voor je lichaam als je je libido wilt verhogen!

10: Experimenteer

Seksueel verlangen wordt opgewekt door nieuwe dingen te proberen. Je brein is je grootste erotische orgaan. Experimenteer, bespreek je seksuele fantasieën en je zult merken dat alleen al het praten erover zorgt voor opwinding.