Ik wil een nieuwe man…

Toen Marianne’s man vijftien jaar geleden verongelukte (zij was toen 41) belandde ze in een langdurig rouwproces. Ook was er groot verdriet over de intimiteit die ineens was verdwenen. ‘Ik hield van vrijen met mijn man en we hadden het goed samen. De afgelopen vijftien jaar heb ik het boek ‘liefde’ gesloten gehouden. Ik dacht: ik begin er gewoon niet meer aan, ik wacht tot de kinderen volwassen zijn. Dat moment is aangebroken: ze staan op eigen benen. Maar nu ontdek ik dat ik eigenlijk met lege handen sta omdat ik nooit aan mezelf heb gedacht.

Inhoud

De laatste tijd denk ik terug aan hoe ik vroeger was.

En hoe leuk het zou zijn om weer iemand tegen te komen. Een nieuwe man zou me weer gelukkig kunnen maken, denk ik. Maar ja, ik ben niet meer jong. En ik zit hevig in de overgang. Ik ben bang een man teleur te stellen. Wat denk jullie? Raak je ontmoedigd van mijn brief? Denk je, dat wordt niets meer met haar? ’

nieuwe man die me gelukkig maakt

Hoogste tijd

We dachten helemaal niet met haar wordt het niks meer, om met Marianne’s eigen woorden te spreken. Wel dachten we: wat een hoop tegenslag en verdriet heeft deze vrouw te verwerken gehad. Wat zit ze in de lappenmand en wat wensen we haar meer geluk. En vooral: het is tijd dat zij liefde en tijd en aandacht aan zichzelf gaat schenken.

Gaat een nieuwe man je redden?

We schreven Marianne: ‘Als we je verhaal zo lezen denken we dat je inderdaad heel goed voor anderen hebt gezorgd. Je hebt je kinderen in je eentje grootgebracht. Een geweldige prestatie. Het is niet zo vreemd dat je jezelf een beetje bent vergeten. En dat je nu denkt: en nu een nieuwe man om me te redden en me gelukkig te maken!

Eerst jezelf

We willen je niet teleurstellen, maar zouden je toch graag een goede raad geven. Een nieuwe liefde kan veel geluk brengen, maar kan ook anders uitpakken dan je zou wensen. Daarom zeggen wij: richt niet al je aandacht naar buiten, speurend naar een nieuwe partner, maar geef het eerst aan jezelf. De eerste stap op weg naar meer geluk in het leven is zelfliefde. Je kent die uitdrukking wel: pas als je van jezelf houdt kun je van een ander houden. Wij geloven daar heilig in.’

Je seks in de kast

Als je lang alleen hebt geleefd, zou je jezelf eigenlijk moeten gaan voorbereiden op het vinden van een nieuwe partner. Dit geldt voor weduwen en singles, en ook voor gescheiden vrouwen. Zeker als je lang geen intimiteit met een ander hebt gehad en je je eigen seksualiteit “in de kast” hebt gezet. Daarmee bedoelen we: je doet niet of heel weinig aan zelfliefde, je beleeft weinig seksuele opwinding of orgasmes. Je seksualiteit lijkt tot stilstand te zijn gekomen. Het is koud geworden in het onderlichaam.

Lekker zelf aan de slag

Je kunt een ander gebruiken om de boel weer warm te maken. Seks met een partner werkt daar goed voor. Maar wij zijn er groot voorstander van om zelf aan de slag te gaan. Zélf het vuurtje weer aan te steken. Waarom? Omdat partners kunnen komen en gaan. Je zou voor liefde en warmte niet afhankelijk moeten zijn van een ander. Het is echt verstandig als je daar zelf voor kunt zorgen. Daarom zijn wij fans van zelfliefde.

Bemin je lieve lijf

We schreven Marianne: ‘Misschien is het tijd om de intimiteit met jezelf weer op te pakken. Wij vinden dat je jezelf zou moeten transformeren tot een warme vrouw. Zorg dat je jezelf en je lieve lijf bemint. Het maakt je levend. Stromend. Je kachel staat aan en dat is heel aantrekkelijk voor potentiële partners.

Aantrekkelijke partner

Als warme vrouw straal je iets uit wat heel fijn is. Mannen houden van warme vrouwen. Want dat zijn vrouwen die lekker in hun vel zitten. Dit is wat we bedoelen met jezelf voorbereiden op een nieuwe man in je leven.’