IS DE VONK UIT JE SEKSLEVEN VERDWENEN?

vonk seksleven

Als de vonk in je huwelijk lijkt te zijn verdwenen, kan dit een teken zijn dat je seksleven is veranderd in iets dat echt heet is.

Een paar jaar getrouwd, het is niet ongewoon om een ​​vrouw haar bezorgdheid te horen uiten.

Ze voelt de “kriebels” niet meer. Geen vlinders in de buik als je man de kamer binnenkomt. Er is misschien nog wat chemie, maar er gebeurt niet veel meer. In plaats van te dagdromen over wanneer ze haar man weer zal zien, heeft haar geest de neiging zich te concentreren op haar verantwoordelijkheden.

De gloeiend hete ‘ik wil je nu’ hitte van het vroege huwelijk is verleden tijd.

De spanning is weg.

Maar weet je wat? Het is niet alleen normaal dat dat gebeurd, het is zelfs goed.

Vonken zijn mooi, maar ze geven niet lang warmte af.

vonk seksleven

Inhoud

Een kampvuur maken

Wanneer je het vuur aansteekt, gebruik je een vonk van een lucifer om de tondel aan te steken. De tondel start het vuur en brandt helder en heet genoeg om het aanmaakhout te ontsteken. Dan voeg je genoeg aanmaakhout toe om hete vlammen lang genoeg te laten branden om het brandhout helemaal te verwarmen zodat het begint te branden.

Een kampvuur begint met veel chemische reacties en vonken en sissen. Na een tijdje is het vuur veranderd van flitsende vonken en felle vlammen in de zacht oranje gloed van brandhout dat lang genoeg in het vuur heeft gestaan ​​om een ​​tijdje warm te blijven.

De vonken van een nieuw vuur zijn leuk. Je kijkt naar de vlammen, zit rond het kampvuur en geniet van al die snelle hitte. Maar dat is niet waar de echte hitte is.

De warmte die je ondersteunt zit in de zacht oranje gloed. Hier kun je lekker naast je man liggen en gewoon samen zijn. Geen nieuwe chemie en geen flitsende hitte. In plaats daarvan ben je op de plek waar je weet dat al het werk dat je hebt gedaan om een ​​goed vuur te maken, zal doen waarvoor je het hebt gebouwd.

Het vuur wordt gestart door de vonk, maar het wordt alleen aanhouden door brandstof, zuurstof, en tijd. Als je alleen maar vonken hebt, zullen de vlammen uitbranden voordat het vuur begint.

Uitdoven

Als je de mooie oranje sintels negeert, zal het vuur uiteindelijk doven.  Misschien moet je opnieuw beginnen door weer tondel en aanmaakhout toe te voegen. Of je herbouwt de vuurplaats die de basis vormt voor het vuur. Of je verzorgt het vuur om het aan de gang te houden. Misschien prik je er met een stok in om het hout te herschikken, zodat zuurstof sommige van de stammen beter kan bereiken. Of misschien voeg je een of twee nieuwe stammen toe om het vuur meer brandstof te geven.

Af en toe komt er een briesje langs, waardoor het vuur een beetje verschuift. Of een nieuw stuk brandhout vat vlam.

Voor een korte tijd zie je heldere nieuwe vonken en vlammen.

De vonken zullen weer vervagen en worden vervangen door de langzame hitte van houtblokken die al een tijdje in het vuur liggen.

Een seksleven opbouwen

Je seksleven is niet veel anders. Alle kriebels, vlinders, chemie en focus op elkaar zorgen voor de tondel die je gemakkelijk veel vonk geeft. Je seksuele ontmoetingen zijn het ontsteken dat de hete vlammen lang genoeg aanhoudt om je relatie helemaal te verwarmen.

Het seksuele aspect van je relatie begint met veel chemie en vonken en sissen. Die sexy vonken van een nieuwe seksuele verbintenis zijn leuk en opwindend, nietwaar? Maar net als bij een kampvuur, als je alleen maar vonken hebt, zullen de vlammen uitbranden voordat het echte vuur begint. Die vonken brengen ons keer op keer samen en transformeren geleidelijk die snelle erotische hitte in de langzame hitte van een langdurig seksleven.

Deze langzame hitte – het echte vuur – vindt alleen plaats als we het vuur voeden. Net zoals een vuur brandstof nodig heeft om te branden, moeten we ons seksleven koesteren met tijd, intentie, focus, frequentie en liefde. Het is in deze zachte gloed waar je warmte vindt die jou en je huwelijk ondersteunt. Hoewel je de nieuwe chemie en flitsende hitte misschien mist, weet je dat al het werk dat je hebt gedaan om een ​​goed seksleven op te bouwen, doet waarvoor je het hebt gebouwd.

Nieuw vuur

Als je je seksleven negeert, zal de hitte uiteindelijk verdwijnen – dus moet je werken aan je seksleven om het in stand te houden. Misschien herschik je dingen zodat je meer tijd en ruimte hebt voor seks. Misschien voeg je iets nieuws toe om nieuwe vonken aan te wakkeren, dat kan een andere positie zijn of een seksspeeltje. Om de zoveel tijd komen de winden van het leven langs en verschuiven het vuur een beetje om een ​​heel nieuw gebied te ontsteken. Of misschien moet je terug naar de basis en de relatie opnieuw opbouwen, zodat je seksleven beter zal werken.

Voor een korte tijd zie je heldere nieuwe vonken en vlammen. De vonken vernieuwen het vuur en veranderen dan weer in de langzame hitte van een langdurig seksleven.

Is de vonk weg?

Velen van ons gaan trouwen en verwachten een leven vol vonken en die sexy, gloeiend hete warmte. We zijn verbijsterd als we beseffen dat de vonk is verdwenen. Het kan helpen om te onthouden dat de vonk zelf niet het vuur is. Het is niet waar we naar moeten streven in onze huwelijken (hoewel het zeker prima is om te genieten van vonken).

Als christenen kunnen we moed putten uit de wetenschap dat ons seksleven bedoeld is voor ons hele huwelijk, niet alleen voor het begin. Seks is niet alleen voor pasgetrouwden die zoveel vonken ervaren. Het is voor ons allemaal getrouwde stellen, voor de rest van de dagen van ons leven samen:

Moge uw fontein gezegend zijn, en moge u zich verheugen in de vrouw van uw jeugd. Een liefhebbende hinde, een gracieus hert – mogen haar borsten je altijd bevredigen, moge je ooit bedwelmd zijn door haar liefde. Spreuken 5:18-19

Het vuur van een seksleven wordt alleen gestart door de vonk, maar het wordt alleen ondersteund wanneer we werken door het te voeden en  ruimte creëren om het te laten gedijen.

Er is maar een vonk nodig om een ​​vuur aan de gang te krijgen, maar het is aan ons om dat vuur brandend te houden, zodat we kunnen genieten van de rood oranje gloed van de sintels die ons echte warmte geven.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] jij je geliefde al lang seks onthouden hebt is dat wat er gaat gebeuren. Wil je dat werkelijk over jezelf […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *