Laatst zei een van mijn vriendinnen iets typisch. Ze zei: ‘Het lijkt wel of mannen meer gemaakt voor seks zijn dan vrouwen. Alsof hun lichaam altijd wel zin heeft en dat van ons niet.’ Ze keek er wat beteuterd bij.

Ik zei: ‘Nee, dat is niet zo. Vrouwen kunnen net zo van seks genieten als mannen. Vrouwen lopen alleen achter; ze worden nogal gedomineerd door de kerels.’

Inhoud

Vrouwen lopen voor

Mannen zijn echt niet geschikter voor seks dan vrouwen. Vrouwen en mannen hebben evenveel genotspotentieel en ik denk zelfs dat vrouwen meer genot kunnen ervaren. Voor vrouwen is het makkelijker om lange, intense orgasmes zoals het vallei-orgasme te beleven. Vrouwen zijn vaak beter in voelen, ze hebben meer talent om in hun lijf te zakken. Mannen, nu generaliseer ik wel een beetje hoor, zitten vaak meer in hun hoofd.

meer gemaakt voor seks dan vrouwen

Meer gemaakt voor seks?

Toch is mijn vriendin niet helemaal mis. Ze bedoelt alleen iets anders dan ze zegt.

Wat ze bedoelt is dit: voor mannen is het vinden van opwinding makkelijker dan voor vrouwen. Mannen staan wat eerder “aan”. En ze hebben misschien wat minder nodig om in the mood te geraken. Mannen kunnen al paraat staan bij het zien van een bloot vrouwenbeen. Of de welving in een truitje. Vrouwen worden er niet warm of koud van. Ze denken: ja, en?

Ze heeft maar één functie

Toch kunnen vrouwen enorm opgewonden raken. Om dat te bereiken moet je wel een paar dingen weten. Ding 1 is: ken de clitoris. Wist je dat de clitoris louter en alleen bedoeld is om haar eigenaresse genot te schenken? En dat ze, in opgewonden en opgezwollen staat, ongeveer even groot is als een stijve penis? Ja, de vrouw heeft dus net zo goed een erectie als de man. Zou daar de penisnijd vandaan komen?

Vrouwen onthouden alles

Wat je ook moet weten is dit. Vrouwen hebben wat meer opwarmtijd nodig dan mannen.

Voor veel vrouwen duurt het voorspel het hele etmaal voor de daad. Dus een ruzie, een ziek kind of een lekkende tent in de vakantie: het heeft allemaal invloed op onze seksuele beleving. Vrouwen onthouden alles en de obstakels beïnvloeden je zin in seks.

Ja, je bent ervoor gemaakt

Ik legde het mijn vriendin allemaal haarfijn uit. ‘Dus eigenlijk zijn vrouwen juist gemáákt voor seks?’ vroeg ze vrolijk. ‘Ja,’ antwoordde ik, ‘als alle lichten op groen staan, is seks en klaarkomen voor vrouwen één groot feest.’